Посланикът на САЩ в Германия нападна правителството на германския канцлер

...
Посланикът на САЩ в Германия нападна правителството на германския канцлер
Коментари Харесай

САЩ пожертваха много Германия да остане част от Запада, оплака се посланикът в Берлин

Посланикът на Съединени американски щати в Германия атакува държавното управление на немския канцлер Ангела Меркел за нежеланието на Берлин да се причисли към морска задача в Ормузкия пролив. Дипломатът акцентира, че най-голямата стопанска система в Европа би трябвало да поеме по-голяма световна отговорност , осведоми " Ройтерс ".

Отношенията сред Съединени американски щати и Германия се утежниха, откогато президентът Доналд Тръмп пое ръководството. Те имат различия по редица тематики, в това число за разноските за защита, комерсиалните мита, Иран и " Северен поток - 2 ".
 Иранците ни тестват в Ормузкия пролив, разгласи английски пълководец
Иранците ни тестват в Ормузкия пролив, разгласи английски пълководец

Иранците наподобява се стремят да изпитат решителността ни

Вчера немският външен министър Хайко Маас изключи присъединяване на страната му в плануваната от Вашингтон морска задача в Ормузкия пролив , откакто Съединени американски щати насочиха публична молба. Маас акцентира, че Германия желае да се понижи напрежението с Иран.

Изразявайки недоволството си от решението, дипломат Ричард Гренъл съобщи, че Германия има отговорности.

" Германия е най-голямата икономическа мощ в Европа. Този триумф носи световни отговорности ", разгласи той пред вестник Augsburger Allgemeine. По думите му Съединени американски щати се пробват да получат поддръжката на Германия за военната задача в протока от седмици. Посланикът означи, че до момента в който един немски министър твърди, че преглеждат молбата, външният министър я отхвърли.

Военният министър Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи в Брюксел, че Германия преглежда молбата.

" Америка пожертва доста, с цел да помогне на Германия да остане част от Запада ", напомни Гренъл пред вестника и добави, че американците заплащат големи средства за поддържането на 34 000 бойци в Германия.

Вчера немски представители показаха песимистичност по отношение на предлагането на Съединени американски щати. Вашингтон изиска от Берлин да се включи в интернационална интервенция по защита на петролните танкери през Ормузкия пролив. Американското посолство в Берлин публично изиска помощ от Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР