Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин заяви, че страната

...
Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин заяви, че страната
Коментари Харесай

Американският посланик вижда България като посредник в интеграцията на Балканите в Европа

Посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин съобщи, че страната ни може да изиграе ролята на медиатор за цялостното напредване на Балканите в Европа. Той направи изявлението си след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов в Министерския съвет, оповестява " Фокус ".

Дипломатът акцентира, че е провел къс диалог с премиера. В него той е похвалил фокуса, който България си е сложила по време на председателството си на Европейския съюз, а точно – развиването на връзките на страните от Балканския полуостров, изключително тези от западната част, с Европейски Съюз.

Рубин сподели още, че Съединени американски щати поддържа оповестеното сключване на контракт за добросъседство сред България и Македония. По думите му " това е доста положителна стъпка напред за Балканите ". Борисов и македонският му сътрудник Зоран Заев би трябвало да сложат подписите си под него на 2 август в Скопие, когато дружно ще празнуват годишнината от Илинденското въстание.

Той добави, че е забележим напредъкът в връзките сред България и Гърция за довеждане докрай на плана за интерконекторна газова връзка, който от своя страна било извънредно значима част от енергийната диверсификация на Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР