Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил централата

...
Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил централата
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ се срещна с Ахмед Доган в централата на ДПС

Посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин е посетил централата на Движение за права и свободи. Новината оповестиха от пресцентъра на партията. Рубин се е срещнал през вчерашния ден с почетния ръководител Ахмед Доган и с ръководителя Мустафа Карадайъ. Тримата са разискали " настоящи политически въпроси, както и развиването на двустранните връзки ".

Ето какво гласи формалното известие, оповестено на формалния уебсайт на Движение за права и свободи:

Почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ през вчерашния ден организираха среща с посланика на Съединени американски щати Н.Пр. Ерик Рубин в централата на Движението за права и свободи. Бяха разисквани настоящи политически въпроси, както и развиването на двустранните връзки. Участниците в срещата показаха удовлетворение от опцията да обменят отзиви и позиции по обособени тематики, както и убеждението, че такива срещи са нужни и потребни. Взаимното почитание и разговорът способстват за развиване на демократичните процеси и би трябвало да бъдат поощрявани.

Срещата е първата публична изява на Ахмед Доган от доста време насам. След дълго неявяване от новинарския поток името му се появи още веднъж предходната седмица . Повод за това стана информацията, че Доган е купил 70% от Топлоелектрическа централа Варна от децата на някогашния транспортен министър Данаил Папазов. С контракти от 7 август синът и дъщерята на Папазов са продали на Ахмед Доган общо 70% от фамилната транспортна компания " Сигда ", през която беше добита Топлоелектрическа централа " Варна " от ЧЕЗ.

По-късно въпрос за Доган повдигна и Валери Симеонов. В понеделник вицепремиерът заяви, че отправил формален въпрос към НСО " на какво съображение, какъв брой пари са изразходвани и какъв брой души са ангажирани за защитата на частното лице - предприемача Ахмед Доган? ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР