Посланикът на Съединените щати в Унгария остро разкритикува унгарския премиер

...
Посланикът на Съединените щати в Унгария остро разкритикува унгарския премиер
Коментари Харесай

Американският посланик в Унгария разкритикува Орбан за загърбването на съюза с НАТО

Посланикът на Съединените щати в Унгария остро разкритикува унгарския министър председател Виктор Орбан за пренебрегването на съюза на страната с НАТО , описвайки го като водач, който " прегръща " съветския президент Владимир Путин, написа POLITICO.

Посланик Дейвид Пресман сподели, че Унгария " разчита на своите съдружници от НАТО, само че се усеща удобно, като подценява ползите на същите тези съдружници и нашия съюз, в това число по време на война в Европа ", до момента в който приказва пред събиране на бизнес водачи на събитие на Американската комерсиална камара в Будапеща.

" Това неуважение е явно, когато (унгарският) министър-председател прегръща Путин, когато държавното управление му заплашва да задържи витално нужната помощ за своя комшия, Украйна, до момента в който украинските мъже, дами и деца са убивани от военнопрестъпници ", добави Пресман.

Орбан заплаши да наложи несъгласие наи, откакто през ноември. Лидерите на Европейски Съюз обаче би трябвало да поддържат рекомендацията на идната среща на върха този месец - ход, който Орбан заплашва да блокира.
 Главоболията с Унгария редуцират визитата на Шарл Мишел в Китай
Главоболията с Унгария редуцират визитата на Шарл Мишел в Китай

Унгария заплашва да провали срещата на евролидерите

Унгарският водач също резервира контактите си с Русия и, като. Снимка на Орбан и Путин, които се ръкуват, провокира наказание в целия Европейски Съюз.

Посланикът на Съединени американски щати също подлага на критика антиамериканската изразителност на Орбан, в това число изказване от изминал отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ, че той гледа на Съединени американски щати като на един от най-големите врагове на неговата партия Фидес.

" Когато министър-председателят разгласи Съединените щати за един от най-големите " съперници " на Унгария или декларира обществено, че държавното управление на Съединените щати се пробва да смъкна държавното управление му, тези думи доближават освен до Вашингтон, окръг Колумбия, само че и във вашите компании и бордове ", сподели Пресман.

Американският делегат приказва и за отстъплението от върховенството на закона в Унгария и лимитираната независимост на пресата, като уточни " обезпокоителен " законопроект за основаване на, която критиците предизвестиха, че ще бъде употребена за заплашване на политически съперници и подкопаване на гражданските общество.

" Този проектозакон прави закона за задграничните сътрудници на Москва да наподобява мек и мирен ", сподели Пресман.

Пресман, който беше назначен за американски дипломат в Унгария предходната година, е открит критик - и честа цел - на унгарското държавно управление.
 Унгария нито желае Украйна в Европейски Съюз, нито ѝ дава още финансова помощ
Унгария нито желае Украйна в Европейски Съюз, нито ѝ дава още финансова помощ

Будапеща е срещу измененията в бюджета на Европейски Съюз за още 50 милиарда евро за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР