Посланикът на Русия в Сараево Игор Калабухов препоръча на босненците

...
Посланикът на Русия в Сараево Игор Калабухов препоръча на босненците
Коментари Харесай

Руския посланик в Сараево: Босна не трябва да се присъединява към ЕС

Посланикът на Русия в Сараево Игор Калабухов предложи на босненците добре да си помислят дали се нуждаят от участие в Европейски Съюз, като съобщи, че евросъюзът към този момент е " институционално и морално " деградирал и не предлага нищо положително на евентуалните нови членове, като в същото време им лишава суверенитета, заяви организация ХИНА.

След като по-рано оспори правото на Босна да се причисли към НАТО, заплашвайки със подобаващ отговор от страна на Москва, в този момент Калабухов разшири пропагандната си акция против Европейския съюз, обвинявайки го, че организира неоимпериалистическа политика по отношение на страните отвън Европейски Съюз, отбелязва организацията.

В публикация за босненския сръбски вестник " Глас Српске " Калабухов декларира, че глобите, наложени на Русия поради военното ѝ навлизане в Украйна, са доказателство, че Западът е изгубил " моралния си компас " и че Москва няма с кого да беседва за актуалната обстановка.

Европейският съюз е деградирал институционално и морално. Всеизвестно е, че на практика никой отвън така наречен групов Запад не се е включил към глобите против Москва, декларира съветският дипломат.

Според Калабухов Европейски Съюз изнудва Западните Балкани, като афишира района за своя зона на интерес, а в това време слага пред страните му критерии за участие, които те не могат да изпълнят. Той вижда в това доказателство за неоимпериалистическата политика на Европейски Съюз.

Руският дипломат предлага на босненците да не помнят за стандартите на Европейски Съюз и да се извърнат към самите себе си, тъй като европейските институции, основани за поддържане на салдото на ползите, се употребяват като принадлежности от обособени страни членки за налагане на личните им правила на останалия свят и за потребление на ограничаващи механизми за наказване на тези, които не се подчиняват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР