Посланикът на Русия в Италия обяви в петък, че съди

...
Посланикът на Русия в Италия обяви в петък, че съди
Коментари Харесай

Руският посланик в Италия съди La Stampa, че насърчавал насилие срещу Путин

Посланикът на Русия в Италия разгласи в петък, че съди La Stampa, откакто твърди, че всекидневникът предизвиква насилието против съветския президент Владимир Путин в публикация, оповестява " Политико ".

Сергей Разов упрекна вестника, че " притегля и толерира закононарушение ", заяви Ройтерс, след като La Stampa разгласява публикация, озаглавена " Войната сред Украйна и Русия: в случай че убийството на Путин е единственият излаз " на 22 март — изказвания, че основният редактор изрично отхвърля.

Статията, разбор на това дали убийството на Путин морално и на практика би било положително нещо, е двусмислена и не се лимитира с апелите за ликвидиране на съветския водач. Докато авторът Доменико Кирико разисква разнообразни сюжети за убийството на Путин, той също по този начин твърди, че убийството на " деспот " има прилики с " терористичните практики " и допуска, че това може да " задейства още по-лош безпорядък ".

Но руският дипломат опроверга публикацията. " Разбира се, че това е отвън етиката, морала и разпоредбите на публицистиката ", сподели Разов на излизане от прокуратурата в Рим.

" Работя в Италия от осем години... ние направихме доста, с цел да изградим мостове, да укрепим връзките в стопанската система, културата и други области - но със страдание, в този момент всичко се обърна с главата надолу ", добави той.

Главният редактор на La Stampa се опълчи на изказванията на Разов. Масимо Джанини сподели, че неговият вестник няма да одобри уроци от Русия и означи, че " ние обичаме свободата, ще продължим да я пазиме макар всички заплахи и всички заплашванията, тъй като знаем, че сме от вярната страна на историята ".

Джанини твърди, че в публикацията се показва единствено, че убийството на съветския президент се появява — в това число измежду правителствата — като допустимо решение на актуалната рецесия и сподели, че основната концепция на публикацията е " тъкмо противоположното " на това, което споделя Разов, защото заключението е, че убийството на Путин би влошило нещата още повече.

Докато предходните италиански водачи, в това число Силвио Берлускони, се радваха на топли връзки с Путин, актуалният министър председател Марио Драги зае по-пронатовска линия, откакто встъпи в служба през 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР