Посланикът на Русия в Гърция Андрей Маслов разкритикува Споразумението от

...
Посланикът на Русия в Гърция Андрей Маслов разкритикува Споразумението от
Коментари Харесай

Русия критикува Споразумението от Преспа

Посланикът на Русия в Гърция Андрей Маслов разкритикува Споразумението от Преспа, заявявайки, че Западът дестабилизира Балканите, като подтиква Северна Македония към НАТО.
" През последните години ние сме очевидци на напъните на някои страни да основат ново статукво, което няма да се основава на интернационалното право, а на основаните от тях правила, които те на собствен ред съставляват като позиция на интернационалната общественост, " съобщи Маслов пред телевизия ERT, представена от БГНЕС.
" Ние отхвърляме изказванието, че Русия, както се твърди, желае да разшири въздействието си на Балканите ", сподели Маслов, добавяйки, че Москва се интересува единствено от развиването на двустранни връзки с балканските страни " до степен, в която те също желаят да създадат това ".
Коментирайки възходящото напрежение в Източното Средиземноморие на фона на проектите на Турция за сондажни интервенции в изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър, Маслов изрази вяра, че всички страни ще се въздържат от дейности, които биха могли да засилят напрежението и да основат нови спънки за реализиране на спокойно съглашение за разделения остров.
" Ние сме загрижени за ескалацията на напрежението в Източното Средиземноморие ", сподели Маслов. „ Считаме, че всяка икономическа активност би трябвало да дава отговор на интернационалното право “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР