Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова ще се яви

...
Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова ще се яви
Коментари Харесай

Митрофанова ще се яви в МВнР заради Христо Грозев

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова ще се яви в Министерството на външните работи на 29 декември, с цел да даде пояснения за делото против Христо Грозев.

Това е следващото приучване на Митрофанова в Министерство на външните работи за последните 10 месеца след началото на съветската военна инвазия в Украйна.

Ръководителят на плана за проверяваща публицистика Bellingcat беше разгласен за търсене от съветските служби за сигурност след поредност от разкрития за намесата на ГРУ и ФСБ в серия от тежки закононарушения - като опитите за ликвидиране на Алексей Навални и Сергей Скрипал.

Очаква се на срещата в Министерство на външните работи да се изискат пояснения от Митрофанова и за това, че в окупираните от Русия зони в Украйна към този момент е от локалните общности. В Украйна има огромни групи от български изселници, които до момента можеха да учат езика в общообразователни или в неделни учебни заведения.

Самият Христо Грозев изрази отчаяние от бавната реакция на българските управляващи, като разяснява, че е получил оферти за протекция от три европейски правиителства, преди Министерство на външните работи да привика Митрофанова.

Той към момента не е осведомен на какво съображение е разгласен за търсене от съветското Вътрешно министерство, само че разказва серия от следствия на Bellingcat, които разобличават интервенции на съветските служби по " позорен " за тях метод.

Филмът, в който Bellingcat и Алексей Навални с хората, изпълнили задачата за отравянето му с новичок, е моментът, " в която избрани указания са спуснати от Путин ", счита Грозев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР