Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на

...
Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на
Коментари Харесай

Посланиците на Русия и Беларус не са поканени на първото заседание на парламента

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и краткотрайно ръководещият посолството на Беларус Никита Лешуков не са поканени на първото съвещание на 49-ото Народно заседание, научи " Дневник " от източник в Народното събрание. То от президента Румен Радев за сряда, 12 април. Според представител на Народното събрание описът с поканените за първото съвещание този път е същият като от предходния парламент.

Тогава въпросът дали посланиците на Русия и Беларус да бъдат измежду формалните посетители, измежду които са и ръководителите на дипломатическите задачи,.

Предложението на първото съвещание на Народното събрание да не бъдат поканени посланиците на Русия и Беларус като знак за отношението на България против войната в Украйна беше направено от " Демократична България " и получи поддръжката на " Продължаваме промяната ", ГЕРБ и Движение за права и свободи. За противоположното упорстваха Българска социалистическа партия и " Възраждане ", а " Български напредък " не заеха еднопосочна позиция.

На церемонията по откриването на новия парламент всекидневно участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът, министър председателят и министрите от държавното управление. По традиция са поканени представители на Конституционния съд, на правосъдната власт, на дипломатическия корпус и на формалните вероизповедания в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР