Посланикът на Република Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос

...
Посланикът на Република Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос
Коментари Харесай

Посланикът на Финландия посети Варна

Посланикът на Република Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос се срещна през днешния ден с Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна. Това е първо посещаване на дипломата в морския град. Кристина Кувая-Ксантопулос ще бъде посетител на бароков концерт, част от програмата на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “, в който вземат участие създатели от Финландия.



По време на диалозите Коста Базитов срещна посланика с богатата културна стратегия на Община Варна и с опциите за туризъм, като акцентира, че тази година доста от събития в морския град минават под знака на 50-годишнината от откриването на най-старото обработено злато в света. Зам.-кметът уточни още, че общината работи за одобряването на Варна като Град на Знанието, посредством надграждане на опциите за обучение и сполучлива професионална реализация на младежите.

Н.Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос приветства поддръжката на Община Варна за обучение и напомни, че Финландия е известна с високите си стандарти и достижения в тази сфера. Тя съобщи още, че финландските градове и компании имат положителни практики в използването на разнообразни екологични решения за запазване на околната среда, които могат да бъдат потребни. По думите й, двустранните контакти могат да бъдат задълбочени и в областта на туризма, защото преди пандемията България е била в топ 10 на желаните дестинации от финландски туристи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР