Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин бе

...
Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин бе
Коментари Харесай

Москва изгони българския посланик

Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин бе поканен през днешния ден в съветското Министерство на външните работи. Там на протоколна среща му бе връчена нота, с която български посланик от посолството се афишира за личност нонграта и би трябвало да напусне страната до 72 часа. Това оповестиха от Министерството на външните работи.
Мярката е стимулирана като реципрочна по отношение на дейностите на българската страна, която на 18 декември разгласи съветски посланик, упълномощен в София, за личност нонграта за дейности, несъвместими с неговия статут, представляващи закононарушение по Наказателен кодекс, допълват още от ведомството.
 Москва: Няма учредения за изгонването на съветски посланик от София Москва: Няма учредения за изгонването на съветски посланик от София
Русия може да предприеме реципрочни ограничения, откакто Министерството на външните работи на България разгласи за личност нон грата посланик...
Българският посланик в Москва ще съблюдава дадения му период за овакантяване на страната, който тече от през днешния ден в 14 ч. московско време.
Припомняме, че на 18 декември следващ съветски жител с дипломатически имунитет е бил махленски в осъществяване на на територията страната.
От държавното обвиняване оповестиха, че основният прокурор е уведомил за събраните по случая доказателства министъра на външните работи. От прессъобщението излиза наяве, че е била известена за случая през вчерашния ден, а прокуратурата е почнала работа по него по сигнал на Държавната организация „ Национална сигурност “.
Разследването в Специализираната прокуратура е било по глава „ закононарушение против Републиката “ - за това, че задграничен жител е събирал информация, представляваща държавна загадка, за даването й на непозната страна или непозната организация.
 Борисов привика съветския дипломат, изгоненият български посланик в Русия към този момент напусна страната Борисов привика съветския дипломат, изгоненият български посланик в Русия към този момент напусна страната
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров,  оповестиха от държавен...
В хода на досъдебното произвеждане е открито, че в интервала от 2017 година до сегашния миг лицето с имунитет, чиято дипломатическа позиция не се прецизира, е събирало информация за числеността за разполаганите на наша територия - по време на учения, на военнослужещи от Съединени американски щати.
Информацията е била подавана на съветското военно разузнаване в Москва. Информацията си съветският жител е получавал от български жител с достъп до класифицирана информация. Според прокуратурата той е бил стимулиран финансово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР