Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен

...
Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен
Коментари Харесай

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация, където бе известен, че двама дипломати от българското посолство са оповестени за, оповестяват от Министерство на външните работи.
Причината за това са дейностите на Министерство на външните работи на Република България, което на 22 март 2021 година. На днешната среща не бяха изтъкнати други аргументи за дейностите на съветските управляващи, оповестиха от Министерство на външните работи.
 Министерство на външните работи разгласи двама съветски дипломати за личност нон грата Министерство на външните работи разгласи двама съветски дипломати за личност нон грата
Министерството на външните работи на Република България разгласи двама съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата и им даде...
БГНЕС напомня, че през март основният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи за събрани доказателства за осъществявана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки от двама жители на Руската федерация. По-късно Министерството на външните работи на Република България разгласи двама съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата и им даде 72 часа да изоставен страната.
В хода на следствието е открито, че двама жители на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки. Установено е още, че двамата съветски жители се употребяват с дипломатически имунитет, според Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
„ Ако България предприеме вражески стъпки към Русия, тогава, несъмнено, там би трябвало да схванат, че ще има ответни стъпки от наша страна “, сподели тогава съветския заместник-външен министър Александър Грушко пред публицисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР