Посланикът на Република Азербайджан в България заяви, че властта в

...
Посланикът на Република Азербайджан в България заяви, че властта в
Коментари Харесай

Н. Пр. Наргиз Гурбанова: Властта на Армения не е готова да води преговори

Посланикът на Република Азербайджан в България съобщи, че властта в Армения не е подготвена да води договаряния за преустановяване на огъня в Нагорни Карабах.

" Всички тези детайли и държанието на Пашинян демонстрират, че новата власт в Армения не е подготвена да води договаряния. Основната задача на арменското управление е да се резервира окупацията. Армения ще направи всичко допустимо да въвлече трети страни в спора, с цел да имат мотив да не върнат азербайджанските територии ", сподели тя. Тя разяснява и думите на съветника на арменския министър-председател Никол Пашинян, който сподели, че ще стартират да нанасят удари по гражданското население, с цел да всяват суматоха.

" Това е целенасочена политика за избиване на азербайджанския народ. Пашинян и неговата формация, по различен метод не мога да ги нарека, би трябвало да разбере, че всяко нахлуване на цивилен обекти, инфраструктура и цивилни хора - това еднопосочно се квалифицира като военно закононарушение и закононарушение против човечеството в сходство с Жаневската спогодба от 1949 година ", сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР