Посланикът на Париж бе привикан в Министерството на външните работи

...
Посланикът на Париж бе привикан в Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Рим привика посланика на Париж, след като френски гранични служители навлязоха в клиника за мигранти на италианска територия

Посланикът на Париж бе привикан в Министерството на външните работи на Италия по отношение на случай, при който френски гранични чиновници са навлезли в клиника, ръководена от неправителствена организация, която се грижи за мигрантите, опитващи се да пресекат Алпите, предава Ройтерс, представена от Агенция Фокус.
Инцидентът, разиграл се в петък, разгневи доста политици в Рим, някои от които го дефинираха като очевидно нарушаване на италианската територия. От външнополитическото ведомство на средиземноморската страна оповестиха в изказване, че са предали „ твърдия митинг на държавното управление на Рим за държанието на френските митнически чиновници, което е недопустимо “.
Неправителствената организация „ Дъга за Африка " съобщи, че в петък вечер французите са довели мигрант от Нигерия в клиниката и са настояли да му бъде изработен тест на урината, защото са го заподозряли за трафик на опиати.
Външното министерство на Италия съобщи, че по-рано този месец Франция е била осведомена, че клиниката, която се намира в гарата на граничното градче Бардонечия, се употребява за филантропични цели и заради тази причина не е позволен достъп на полиция.
В описа си за случая френските митнически служби настояват, че са получили документално единодушие от нигериеца за теста, а Неправителствени организации е разрешила той да бъде изработен в клиниката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР