Посланикът на Обединеното кралство в Съединените щати определи президента Доналд

...
Посланикът на Обединеното кралство в Съединените щати определи президента Доналд
Коментари Харесай

Британски посланик в САЩ: Администрацията на Тръмп е неспособна и некомпетентна

Посланикът на Обединеното кралство в Съединените щати дефинира президента Доналд Тръмп и неговата администрация като " неспособни " и " неповторимо неработещи " в дипломатически бележки, оповестени през днешния ден.
Според известията посланикът Ким Дароч е споделил, че президентството на Тръмп може да се " срине и изгори " и да " приключи с срам “.
" Ние не имаме вяра, че тази администрация ще стане доста по-нормална, по-малко дисфункционална, по-малко непредсказуема, по-малко разклонена като секта, по-малко дипломатично тромава и неспособна “, твърди Дароч в свое телеграфно известие, съобщи БГНЕС.
В документа се споделя, че най-обезсърчителните мнения на Дароч разказват Тръмп при кралица Елизабет II по време на държавното му посещаване във Англия предишния месец като " нерешителен " и " незапознат ".
Според известията той написа, че " злонравният спор и безпорядък " в Белия дом, необятно публикуван в Съединени американски щати, само че отритнат от Тръмп като " подправени вести ", е " в по-голямата си част истина ".
Дароч е един от най-опитните английски дипломати, чийто отчети от Вашингтон започват от януари 2016 година, преди Тръмп да завоюва конкуренцията.
„ Сандей Мейл “ съобщи, че бележките, които евентуално са изтекли от някой в държавната работа на Англия, обгръщат интервал, започващ от 2017 година.
В едно от най-новите известия, изпратени на 22 юни, Дароч разкритикува раздутата външна политика на Тръмп към Иран, която провокира страхове в международните столици от боен спор, като " непоследователна " и " безредна ".
Той твърди, че анулацията на ракетен удар против иранския режим, откакто американски дрон бе свален, не е тъй като Тръмп е рискувал да убие 150 иранци.
" По-вероятно е той да е обезпокоен за това по какъв начин ще наподобява това във връзка с обещанията му в акцията през 2016 година в светлината на изборите през 2020 година ", твърди Дароч, базирайки се на идващите президентски избори.
Британското външно министерство не оспори верността на бележките.
" Британската общност би очаквала нашите посланици да дават на министрите почтена, безкомпромисна оценка на политиката в тяхната страна, " сподели говорителка от министерството. " Техните възгледи не отразяват безусловно мненията на министрите или на държавното управление ", добави тя, като означи: " ние им плащаме, с цел да бъдат откровени. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР