Посланикът на КНДР в ООН разкритикува Израел за незаконната окупация

...
Посланикът на КНДР в ООН разкритикува Израел за незаконната окупация
Коментари Харесай

КНДР заклейми двойните стандарти и израелската окупация на Палестина

Посланикът на КНДР в Организация на обединените нации разкритикува Израел за противозаконната окупация на Палестина , написа " Корея таймс ". Вестникът отбелязва, че появяването на дипломата на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е необикновена.

По време на срещата се изрекоха към 50 представители на страни, в това число непрекъснати и непостоянни членове на Съвета за сигурност.

Топ дипломатът на КНДР разкритикува разширението на заселническата политика на Израел, блокадата над Газа и потискането на мирни митинги на палестинците. Посланикът счита, че това са съществени провокации пред основаването на самостоятелна палестинска страна . Дипломатът на Северна Корея прикани Организация на обединените нации да приключи заселническата политика на Израел.

КНДР също разгласи солидарността си към сирийците в напъните им да си върнат окупираните Голански възвишения.

Посланикът упрекна някои непрекъснати членки в Съвета за сигурност за оказваната от тях поддръжка към Израел , определяйки го като " държание на двойни стандарти ".

Необичайната поява на посланика на срещата на Съвета за сигурност за разискване на казуса в Близкия изток се преглежда като опит на КНДР да разшири наличието си в интернационалната дипломация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР