Посланикът на Китай в Лондон обяви, че чуждите страни, включително

...
Посланикът на Китай в Лондон обяви, че чуждите страни, включително
Коментари Харесай

Китай настоя САЩ и Великобритания да спрат да се месят в Хонконг

Посланикът на Китай в Лондон разгласи, че непознатите страни, в това число Съединени американски щати и Англия, би трябвало да спрат да се намесват във вътрешните работи на Хонконг, до момента в който протестиращи не престават да водят борби с полицията в специфичния административен регион, оповестява " Ройтерс ".

" Някои западни страни поддържаха обществено рисково насилническите извършители, Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) одобри така наречен хонконгски закон за правата на индивида и демокрацията, с цел да се намесва жестоко в делата на Хонконг, които са вътрешни работи на Китай ", разяснява китайският дипломат.

" Британското държавно управление и комисията по външните работи към Камарата само че общините разгласиха отчети, свързани с Китай, правейки безотговорни мнения във връзка с Хонконг. Което е по-лошо, някои английски политици даже възнамеряваха да връчат премия на основен пропагандист на независимостта на Хонконг ", добави китайският представител.

Полицията в Хонконг блокира локален университет, стреляйки с гумени патрони и сълзотворен газ, с цел да разгони протестиращите против държавното управление, въоръжени с коктейли " Молотов " и други оръжия и да ги спре да избягат на фона на страховете от кървави репресии.

Англия акцентира, че е съществено загрижена от насилието и от двете страни в университетите в Хонконг и прикани за обезпечаване на безвредно прекосяване и здравна помощ за хората, хванати в капан в кампусите.

" Оставаме съществено загрижени от ситуацията в Хонконг и ескалацията на насилието сред протестиращи и полиция. Продължаваме да настояваме за успокоение и въздържаност от всички страни и поддържаме правото на кротичък митинг ", настоя представител на английския министър председател Борис Джонсън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР