Посланикът на Китай в Германия заплаши Берлин с ответни мерки,

...
Посланикът на Китай в Германия заплаши Берлин с ответни мерки,
Коментари Харесай

Пекин заплаши с удар по германските автопроизводители заради Huawei

Посланикът на Китай в Германия заплаши Берлин с ответни ограничения, в случай че изключи Huawei Technologies Co. като снабдител на съоръжение за 5G мрежите в страната, припомняйки, че немските автомобилни производители продават милиони коли в Поднебесната империя, написа Bloomberg.

" Ако Германия вземе решение, което докара до изключването на Huawei от немския пазар, ще има последици ", съобщи дипломат Ву Кен в събота. " Китайското държавно управление няма просто да стои и да гледа безучастно ".

Коментарът на посланика идва в миг, в който в най-голямата европейска стопанска система се чуват от ден на ден гласове против китайската Huawei. Расте и броят им измежду депутатите от съдружния сътрудник на канцлера Ангела Меркел. Те към този момент показаха законопроект, който ще вкара необятна възбрана против снабдители на 5G съоръжение, на които " не може да се има вяра ".

Текстовете не показват поименно Huawei, само че рестриктивните мерки подхождат на профила на китайското сдружение, което е най-големият снабдител на телекомуникационно съоръжение в света. Huawei неведнъж е отричала обвиняванията, че оборудването ѝ основава опасности от шпионаж.

В неделя немският министър на стопанската система Петер Алтмайер предизвести за вредата от закони, които са основани за съответна компания. " Не би трябвало да нападане обособени компании, а вместо това би трябвало да пожелаеме всички софтуерни съставни елементи, употребявани в Германия, да дават отговор на най-високите стандарти за сигурност ", съобщи той пред Der Tagesspiegel.

Въпросът с Huawei е внимателен и заради друга причина: администрацията на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп желае да накара съдружниците на страната да забранят присъединяване на Huawei.

В събота дипломат Ву съобщи, че пред Huawei няма законово условие да дава данни на китайското държавно управление, а по-късно подсети на публиката, че немските производители дават отговор за една четвърт от продадените 28 милиона автомобила в Китай предходната година.

" Можем ли някой ден да кажем, че тези немски коли към този момент не са безвредни, тъй като сме в позиция да произвеждаме сами своите коли? Не. Това е протекционизъм ", споделя той.

Китай е най-големият пазар за Volkswagen, BMW и Daimler, а всяка една от трите компании е вложила милиарди в произвеждане и дистрибуция. Макар че продажбите на коли в Китай се свиват през последната повече от година, Поднебесната империя към момента е най-големият пазар в света. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР