Посланикът на Израел във Франция Яел Герман подаде оставка в

...
Посланикът на Израел във Франция Яел Герман подаде оставка в
Коментари Харесай

Посланикът на Израел в Париж подаде оставка

Посланикът на Израел във Франция Яел Герман подаде оставка в символ на митинг против новото съдружно държавно управление в Тел Авив, заяви " Аарец ".

В писмо до израелския министър-председател Бенямин Нетаняху Яел Герман съобщи, че съвестта ѝ не ѝ разрешава да съставлява новата държавна администрация.

Тя съобщи, че няма да може да " съставлява политики, които са толкоз коренно разнообразни от това, в което имам вяра ", заяви вестник The Times of Israel.
 Нетаняху постави клетва като министър председател на Израел за шести път
Нетаняху постави клетва като министър председател на Израел за шести път

Кабинетът му бе утвърден с гласовете на 63 от общо 120 депутати от Кнесета

" За страдание, държавното управление, което създадохте и ръководите, в това число представители на партии, чиито крайни позиции се показват в главните позиции на държавното управление, неговите политики и изказванията му във връзка с законодателството - са невалидни в моите очи ", сподели тя.

Герман, която беше кмет на крайбрежния град Херцлия в продължение на 25 години до 2013 година, се причисли към партията " Йеш Атид " на настоящия опозиционен водач Яир Лапид през 2013 година

През 2013-2014 година тя заемаше и поста министър на опазването на здравето.

След като става външен министър през 2021 година, Яир Лапид я назначава за дипломат на страната във Франция.

В четвъртък Кнесетът организира изключително съвещание, с цел да гласоподава доверие на новото държавно управление на Нетаняху.

Коалицията, от които пет са консервативни от религиозна позиция, и ще управлява 64 от 120-те места в израелския парламент.

с гласовете на 63 от общо 120 депутати от Кнесета.

Партията на Нетаняху " Ликуд " извършени на 1 ноември. Вотът беше петият подред в страната за по-малко от четири години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР