Посланикът на Израел в Мароко Давид Говрин беше отзован, след

...
Посланикът на Израел в Мароко Давид Говрин беше отзован, след
Коментари Харесай

Израел отзова посланика си в Мароко заради обвинения в сексуално насилие - Свят

Посланикът на Израел в Мароко Давид Говрин беше отзован, откакто името му се появи в следствие, обвързвано с обвинявания в полово закононарушение, заяви нощес дипломатически източник в Йерусалим, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на седмицата делегация на израелското външното министерство посети мароканската столица Рабат, с цел да проверява изказванията за полово принуждение, засягащи Говрин. Според израелските медии става въпрос за употреба на локални дами, полов тормоз и непристойно държание.

Следователите се интересуват от хипотетична поредност от злоупотреби и по-специално от изгубването на подарък, изпратен от краля на Мароко по случай Деня на независимостта на Израел. Той обаче не е бил възложен на държавното управление, както е всекидневно.

Давид Говрин е бил отзован от Мароко и сега се намира в Израел, заяви през вчерашния ден дипломатически източник в Йерусалим. Той обаче отхвърли да посочи точния темперамент на това следствие, а израелските и мароканските управляващи не разясниха тези изказвания.

В Мароко казусът провокира рецензии в обществените медии. От Асоциацията за правата на дамите " Хмиса " обявиха, че са надълбоко обезпокоени от мълчанието на управляващите и приканиха Рабат да стартира незабавно следствие.

59-годишният Дейвид Говрин беше дипломат в Египет от 2016 година до август 2019 година, а през 2021 година беше назначен за началник на задачата на Израелския офис за връзка в Рабат. По-късно той беше назначен публично за дипломат на Израел в Мароко.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР