Посланикът на Израел Н. Пр. Йорам Елрон посети Видин днес.

...
Посланикът на Израел Н. Пр. Йорам Елрон посети Видин днес.
Коментари Харесай

Видин ще си сътрудничи с Израел

Посланикът на Израел Н. Пр. Йорам Елрон посети Видин през днешния ден. Той бе посрещнат от регионалния шеф на Видин Момчил Станков, кметът Цветан Ценков и зам.-кметовете Борислава Борисова и Десислава Тодорова.
Видинският кмет изрази насладата си от визитата на високия посетител и двамата си размениха дарове.
По време на диалога с посланика на Израел бяха коментирани опциите за определяне на взаимно потребни контакти в региона на стопанската система, туризма, селското стопанство. Особен акцент бе подложен върху възобновяване на Видинската синагога и превръщането й в културен център „ Жул Паскин “. Негово Превъзходителство бе осведомен с детайлностите към плана, а кметът Ценков го увери, че той ще бъде осъществен сполучливо в период и ще се трансформира в един незабравим туристически обект, с който Видин ще се гордее.
По-късно, в Медийния център на Общинската администрация Йорам Елрон направи подаяние от името на Посолството на Община Видин, предопределено за Детската млечна кухня в града. Новата професионална месомелачка за подготвяне на храна на децата ще бъде от изгода за обезпечаване здравословното хранене на най-малките.
„ Нашите деца са нашето бъдеще и ние би трябвало да влагаме в тях. Затова организирахме това подаяние, дружно с Общината и аз съм сигурен, че ще бъде употребявано вярно и ще има огромна изгода “, сподели посланикът.
Дарението одобри заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова, която благодари изрече признателност “Искам да ви уверя, че това несъмнено ще улесни работата в Детската млечна кухня и ще способства за приготвянето на качествена и здравословна храна за децата “.
Д-р Цветан Ценков съобщи пред медиите, че за него и за екипа му е извънредно огромна чест, че посланикът на Израел е посетител на Община Видин. Той показа удовлетворението си от извършения диалог за бъдещото развиване на Видин, на икономическите връзки и привличане вниманието на Израел върху нашия град като предпочитана туристическа дестинация. „ Надявам се нашите чудесно стартирали връзки да продължат дълго време, а на господин посланика поисквам в България да се усеща като вкъщи си, както хиляди евреи са се чувствали в предишното и в сегашното “, сподели кметът.
„ Това е началото на едно прелестно другарство. Нашата полемика беше доста потребна, предвид на едно ползотворно бъдещо съдействие. Видин е хубав град, с доста исторически обекти, само че и с едно обещаващо бъдеще “, разяснява Негово Превъзходителство.
Той добави, че 250 000 туристи ще идват в България всяка година и Видин би трябвало да бъде една централна дестинация за тях.
Посещението на дипломата продължи с поднасяне на цветя пред Паметника на благодарността, подложен в символ на благодарност към българския народ, избавил своите евреи по време на Втората международна война. Цветя сервираха и представители на еврейската общественост в града.
След това кметът и посланикът направиха опознавателна обиколка на културно-исторически забележителности във Видин.
В рамките на визитата се състоя среща в Държавен списък – Видин, където господин Йорам Елрон прегледа изложбата "Видински митрополит Неофит - за истина и човещина " и се срещна с документалното завещание на еврейската общественост в града.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР