Посланикът на Германия в Русия Геза Андреас фон Гайр е

...
Посланикът на Германия в Русия Геза Андреас фон Гайр е
Коментари Харесай

Москва: България участва в обмяна на информация по случая Навални

Посланикът на Германия в Русия Геза Андреас декор Гайр е извикан във външно министерство за диалог във връзка със обстановката към Алексей Навални, заяви представителят на дипломатическото ведомство Мария Захарова, представена от БГНЕС.

Тя разгласи, че съветската страна чака Берлин да даде всички налични данни, с които разполага немското външно министерство, като резултатите от лабораторните проучвания на Бундесвера, както и някакви „ свидетелски показания “, акцентира тя.

Дипломатът обърна внимание на медийните изявления за продан на информация по случая Навални сред немската клиника „ Шарите “, лабораторията на Бундесвера, английската лаборатория " Портън Даун " и българските институции.

„ И всичко това става притежание на такива манипулативни издания като „ Белингкет “. В същото време немският външен министър Хайко Маас в отговор на въпрос за причастността на съветската страна към случилото се, съобщи, че „ има доста свидетелства за това “ “, акцентира Захарова.

Според нея, въпросът е прекомерно сериозен, с цел да се разреши на формалните представители на Германия да запазят всичко у себе си. „ Време е да се смъкват картите, тъй като за всички е явно, че Берлин блъфира и обслужва мръсни политически игри “, разгласи дипломатът.

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, откакто му стана неприятно на борда на самолета. Той изпадна в кома и беше включен към уред за изкуствена вентилация на белите дробове. По-късно беше изместен в Берлин в клиника „ Шарите “. Вчера лекарите от немската клиника оповестиха, че са извадили блогъра от комата и последователно го изключват от апарата за изкуствена вентилация.

На 2 септември немското държавно управление съобщи, че Навални е бил изложен на въздействието на отровно вещество от групата на „ Новичок “. В тази връзка Берлин и неговите западни сътрудници приканиха Русия „ да даде отговори “ на зародилите въпроси и съобщи, че ще прегледа вероятни ограничения по отношение на Москва.

В отговор съветската страна съобщи, че е заинтригувана от следствие на случилото се, само че досега не е получила отговор на отправеното към Германия питане. Москва акцентира, че до изпращането на Навални в берлинската клиника „ Шарите “ анализите не са посочили съществуването на отровни субстанции, а Берлин не е дал доказателства за своята версия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР