Посланикът на Германия в Москва е извикан в руското външно

...
Посланикът на Германия в Москва е извикан в руското външно
Коментари Харесай

Германският посланик в Русия бе поканен на разговор в руското МВНР

Посланикът на Германия в Москва е извикан в съветското външно министерство. Поканата идва, откакто съветска държавна медия популяризира аудиозапис, в който се твърди, че немски чиновници разискват поддръжка за Украйна, в това число евентуална приложимост на ракети " Таурус ". За Русия няма място за тълкования. 
Самият запис навежда на мисълта, че във въоръжените сили на Федерална република Германия се разискват всъщност и съответно проекти за нанасяне на удари по територията на Руската федерация. Това не изисква никакво правно пояснение, всичко е повече от явно.
Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин

От своя страна германското държавно управление отхвърли информацията, че Кремъл е извикал посланика на страната, като съобщи, че срещата е била " планувана от известно време ".
Нашият дипломат беше в съветското външно министерство тази заран за среща, която към този момент беше планувана от известно време. В тази връзка мога да отговоря на въпроса ви дали е бил извикан с просто " не ". Тук няма да навлизаме в детайлности по отношение на наличието.
Кристиан Вагнер, представител на немското външно министерство

Германските управляващи не слагат под подозрение достоверността на 38-минутния запис, само че съгласно тях изказванията на Москва са " неуместни ". Миналата седмица канцлерът Олаф Шолц сподели, че Германия не може да се включи директно във войната. Министерството на защитата на Германия съобщи, че приключването на информация за диалог сред високопоставени чиновници по отношение на военната помощ за Украйна е било " координирано " от Русия. 
С изключение на няколко изключения, няма доста ново наличие от този телефонен диалог, най-малко към този момент наподобява по този начин. А това от своя страна води до осъзнаването, че единствената цел на този запис е да дестабилизира и разтревожи популацията. От нас зависи да решим дали ще прескочим тази сопа, която Путин ни протяга.
Борис Писториус, министър на защитата на Германия

Записът бе оповестен в същия ден, в който се проведоха погребалните церемонии за съветския опозиционен водач Алексей Навални в Москва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР