Посланикът на Германия Негово Превъзходителство Херберт Салбер се срещна във

...
Посланикът на Германия Негово Превъзходителство Херберт Салбер се срещна във
Коментари Харесай

Посланикът на Германия във Велико Търново: Нивото на кадрите е решаващ аргумент за немските инвеститори

Посланикът на Германия Негово Превъзходителство Херберт Салбер се срещна във вторник със заместник-кмета на Община Велико Търново Снежана Данева- Иванова по време на първата си аудиенция в старопрестолния град.

Гостът бе в детайли осведомен както със знаковите исторически събития и неповторимото културно-историческо завещание на Старата столица, по този начин и със актуалния образ и динамичност на града и общината, осведомят от локалната администрация.

Данева подчертава в експозето си върху сполучливото развиване на Велико Търново, като водеща дестинация за културен туризъм в България. Тя срещна госта с големия принос, който двата университета имат за развиването на града. Представи бизнеса и опциите за осъществяване на капиталови планове в района.

Пред дипломата тя посочи извънредно сполучливата реализация на европейските планове във Велико Търново и фактът, че градът е измежду петте водещи български градове в реализирането на плановете, свързани с европейската кохезионна политика.

Заместник-кметът означи високите темпове на икономическо развиване, довели до практическата липса на безработица и описа, че Велико Търново става желано място за вътрешна миграция на хора, които търсят по-добро място за живеене и професионална реализация.

Бе разискван и фактът, че Германия е измежду дребното страни в Европейски Съюз, в които Велико Търново няма връзки на партньорство и побратимяване.

Херберт Салбер съобщи, че е извънредно впечатлен от Велико Търново, тъй като е град със специфичен темперамент и неповторима атмосфера.

В хода на диалога дипломат Салбер пое ангажимент да изследва и след съвещания с Асоциацията на градовете в Германия ще предложи подходят град, с който Велико Търново би могъл да откри връзки на партньорство, съдействие и побратимяване.

Посланикът на Германия показа, че е прелестно впечатлен от обстоятелството, че Велико Търново се развива възходящо и стабилно, че на практика няма безработица и това го прави привлекателен център за хора от прилежащи и близки градове и райони, които намират в Старата столица място за реализацията на своите персонални, фамилни и бизнес планове.

Той съобщи, че качеството и равнището на фрагментите на място е измежду изключително значимите и нерядко решаващи причини в избора на немските вложители при взимане на решение къде да бъдат осъществени капиталовите планове в България.

Дипломатът прояви интерес съществува ли наклонност за връщане на хора от града и района, които са получили своето обучение в Европа и света, само че търсят реализация във Велико Търново.

Утвърдителният отговор докара двамата събеседници до умозаключение, че политиката на интеграция сред европейските страни, градове и райони дава своите положителни резултати и е мотив за оптимизъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР