Посланикът на Франция у нас негово превъзходителство Ерик Льобедел в

...
Посланикът на Франция у нас негово превъзходителство Ерик Льобедел в
Коментари Харесай

Връчват Ордена на академичните палми на плевенски професор

Посланикът на Франция у нас негово превъзходителство Ерик Льобедел в петък, 5 април, ще връчи на плевенския чл.-кор проф. доктор Григор Горчев френското държавно отличие - степен „ Кавалер “ на Ордена на университетските палми. Церемонията ще бъде в Плевен - в зала „ Магнум” на Втора клинична база „ Проф. доктор Марин Ганчев ". Тя ще предшества дипломирането на Випуск 2019 на Факултет „ Обществено здраве “ в плевенския Медицински университет /МУ/. Посланик Ерик Льобедел ще бъде посетител на тържеството за връчването на дипломите, оповестиха от висшето учебно заведение.
Проф. доктор Григор Горчев е почетен ректор на университета. Той е и шеф на Научно-изследователския институт на здравното висше учебно заведение. Удостоен е с Ордена на университетските палми с декрет от 14 юли 2018 година на Министър-председателя и по предложение на Министъра на образованието на Френската република.
Френското държавно отличие му е присъдено за високи достижения в региона на образованието и за принос към интернационалното консолидиране на университета, разясняват от МУ - Плевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР