Посланикът на Бангладеш в Букурещ посети Русе и разговаря с

...
Посланикът на Бангладеш в Букурещ посети Русе и разговаря с
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Русе има съществена нужда от работна ръка

Посланикът на Бангладеш в Букурещ посети Русе и беседва с кмета Пенчо Милков

Днес кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Бангладеш (със седалище в Букурещ) Н. Пр. Али Дауд и почетния консул на азиатската страна Георги Иванов, оповестиха от общината. Те разискаха опциите за бизнес връзки сред дунавския град и екзотичната страна, както и обезпечаването на свободен достъп на служащите, които желаят да се развиват в Русе.

„ Русе има основна потребност от работна ръка, което би трябвало да се случва следено и последователно “, сподели Пенчо Милков.

Както и у нас, миграцията на квалифицирани експерти е главен проблем и за азиатската страна. Към държавното управление на Бангладеш съществува профилирано Бюро по претовареност и образования, което спомага за наемането на задгранични служащи. Н. Пр. Али Дауд показа, че при интерес на непознати вложители към Бангладеш страната предлага освобождение от налози и такси през първите 10 години.

В срещата участваха още заместник-кметът Златомира Стефанова, както и представители на шивашкия отрасъл в Русе. Кметът съобщи, че ще спомага потребностите им да доближат до представителите на централната власт. Те настояха за улеснен режим за влизане на служащи от чужбина, което се постанова заради непрестанно разрастващото се произвеждане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР