Посланикът на България в Рим Марин Райков и съпругата му

...
Посланикът на България в Рим Марин Райков и съпругата му
Коментари Харесай

Посланикът ни в Италия ще посети пострадалите българчета в Болоня

Посланикът на България в Рим Марин Райков и брачната половинка му ще създадат аудиенция на 17-годишния възпитаник от Силистра, на който следва лекуване в границите на 40 дни в болничното заведение в Чезена.

Почетният консул на България за област Емилия-Романя Франко Кастелини посети болничното заведение "Белария " в Болоня, където са другите двама възпитаници – Йордан и Мартин. Той им занесе кг и половина сладолед. Специално за БНР Йордан сподели, че той и Мартин се усещат добре и са удовлетворени от положените грижи.

Бащата на техния съученик, който е в Чезена ще дойде на следващия ден и ще бъде посрещнат на летището в Болоня от господин Кастелини.

Вчера българските възпитаници, потърпевши при детонацията на камион-цистерна в Болоня, които към момента остават в болница, бяха посетени от генералния консул на България в Милано Росен Руфев, откакто преди този момент на посещаване беше италианският министър председател Джузепе Конте. Пред БНР Руфев изясни, че положението на момчетата е устойчиво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР