Посланикът на България в Рим, господин Марин Райков и съпругата

...
Посланикът на България в Рим, господин Марин Райков и съпругата
Коментари Харесай

Посланикът ни в Италия ще посети българчетата, пострадали в Болоня

Посланикът на България в Рим, господин Марин Райков и брачната половинка му, ще създадат аудиенция на 17-годишния възпитаник от Силистра, на който следва лекуване в границите на 40 дни в болничното заведение в Чезена.
Почетният консул на България за област Емилия-Романя Франко Кастелини посети болничното заведение " Белария " в Болоня, където са другите двама възпитаници – Йордан и Мартин. Той им занесе кг и половина сладолед. Специално за БНР, Йордан сподели, че той и Мартин се усещат добре и са удовлетворени от положените грижи.
Бащата на техния съученик, който е в Чезена ще дойде на следващия ден и ще бъде посрещнат на летището в Болоня от господин Кастелини.
Вчера българските възпитаници, потърпевши при детонацията на камион-цистерна в Болоня, които към момента остават в болница, бяха посетени от генералния консул на България в Милано Росен Руфев, откакто преди този момент на посещаване беше италианският министър председател Джузепе Конте. Пред " Хоризонт " Руфев изясни, че положението на момчетата е устойчиво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР