Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов заяви

...
Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов заяви
Коментари Харесай

Посланик Ангелов: Следим внимателно всички антибългарски групи

Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов съобщи пред Българска национална телевизия, че връзките сред двете страни несъмнено не са блестящи сега. По негови наблюдения всеки политик, публичен анализатор или медия прибавя нещо свое по тематиката за България и Договорът за добросъседство като по този метод се скрива същността на казуса.

Той изясни, че се приказва извънредно прочувствено по тематиката за България.

Посланик Ангелов заяви, че има разнообразни произшествия и случаи, за които има сигнали за недобро отношение към българската общност в западната ни съседка. Има запалено знаме, напомни посланикът. Той увери, че се следи доста деликатно развиването по случая. Идентифицирани и арестувани са причинителите.

В интернет има и разнообразни групи, които приканват към принуждение. От българска страна сме сезирали Министерството на вътрешните работи на Р Северна Македония да предприеме дейности.

Появи се информация за ново условие за колите с българска регистрация, които обитават повече от шест месеца на територията на Р Северна Македония да сменят регистрацията си. Оказва се, че над 80% от колите са с българска регистрация.

„ Този въпрос също ще го следим деликатно “, увери Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР