Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов беше

...
Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов беше
Коментари Харесай

Посланикът ни в Северна Македония за спряното дарение от книги: Получихме противоречива информация

Посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов беше посетител в " Още от деня ".

Запитан по отношение на клеветническата акция против България и случая с подаяние на книги, което не стигна до българския културен институт в Република Северна Македония, дипломат Ангелов разяснява:

„ Това е една благородна самодейност на Виктор Стефанов, която би трябвало да се поддържа. Това, което се случи, беше една седемчасова драма на границата. Получихме много спорна информация по отношение на какъв е режимът за прекосяване, в това число че книгите би трябвало да минат някаква цензура и по тази причина поискахме изясняване на точната процедура за прекосяването им през общата ни граница. Книгите са били върнати в България “, сподели Ангелов.

Относно това, че Международният институт за близкоизточни балкански проучвания разгласява съмнителни разбори и думи във връзка с България, както и че на института се заплаща по формален път, той отговори, че това е неправителствена организация, която разгласява „ една меко казано ненаучна публикация с обиди главно към България, а главният проблем е разкритието, че този институт и негови сътрудници са били съветници на първия кабинет на премиера Зоран Заев “.

„ Днес има публична информация от държавното управление на районен съд Македония, това, което те споделят е, че те са били, правилно е, само че сега не са и това няма общо с двустранните връзки с България. Правителството се разграничи от тези позиции, само че самият факт, че са били съветници, основава разнообразни въпроси, които се нуждаят от явен отговор “, добави още посланикът ни в районен съд Македония.

Относно абсурда с представителят на Скопие в „ Евровизия “ Васил Гарванлиев, който понесе негативи от това, че има българско поданство, Ангелов разяснява: „ Сезирахме всички вероятни институции за този случай, към този момент наподобява, че той ще бъде представител на районен съд Македония на „ Евровизия “.

Посланик Ангелов добави, че за идните избори на 4 април в районен съд Македония има пет секции отвън генералното консулство, които са формирани от българските сдружения в Щит, Струмица и Охрид. „ Надяваме се, че гласуването ще мине по ноти, и несъмнено, би трябвало да се съблюдават епидемиологичните условия ", сподели той.

„ Позитивната вест за подписания контракт сред Българска национална телевизия и македонската телевизия като че ли си остана в историята, а точно тъкмо такива дребни стъпки ще ни оказват помощ с преодоляването на тази медийна злонамерена акция против нас “, - означи още посланикът ни в районен съд Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР