Посланикът на България в Анкара - Ангел Чолаков и директорът

...
Посланикът на България в Анкара - Ангел Чолаков и директорът
Коментари Харесай

Посланик Чолаков подари български книги на президентската би...

Посланикът на България в Анкара - Ангел Чолаков и шефът на Държавния културен институт към Министерство на външните работи на България госпожа Снежана Йовева организираха работна среща в турската столица с шефа на Националната библиотека към президентството на Република Турция господин Айхан Туглу. Това бе оповестено от Българското посолство в Анкара. 

 Министерство на външните работи

Българските посетители са дарили книги на български и на британски език за библиотеката - профилирани издания на Дипломатическия институт и на Изпълнителната организация за българите в чужбина, както и албум с картини за България. Обсъдени са били благоприятни условия за съдействие с библиотеката в подтекста на идни значими годишнини.

 Министерство на външните работи

В понеделник посолството ни в Анкара бе и хазаин на интернационална група студенти – участници в план по стратегия Еразъм + на тематика „ Устойчиво зелено бъдеще “, оповестиха през днешния ден от дипломатическата задача.

 Министерство на външните работи

Посланик Ангел Чолаков приветства присъстващите близо 40 младежи от Австрия, Белгия, България, Латвия и Турция и техния турски координатор на програмата и ги срещна в резюме със своя интернационален опит и с активността на посолството в Анкара. Дадени бяха образци за начинания на българската дипломатическа задача за стабилно бъдеще, както и за културна дипломация в подтекста на идни годишнини.

 Министерство на външните работи

В рамките на срещата бе проведена специфична презентация на шефа на Държавния културен институт към министъра на външните работи на България госпожа Снежана Йовева, която открои значими събития по линия на устойчивостта и изкуството, проведени от ДКИ, както и партньорствата на института с български и задгранични институции, организации и медии.

 Министерство на външните работи

Гостите имаха опция да зададат въпроси и да прегледат плакати от проведените със съдействието на Държавния културен институт към Министерство на външните работи изложения „ Аромати “ и „ История славянобългарска “, постерите за която са направени от Централна библиотека на Българска академия на науките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР