Посланикът и официални лица от Департамента по отбраната на САЩ

...
Посланикът и официални лица от Департамента по отбраната на САЩ
Коментари Харесай

България и САЩ започнаха да пишат военна Пътна карта 2020 - 2030

Посланикът и публични лица от Департамента по защитата на Съединени американски щати работят по създаването на американско-българската Пътна карта 2020 - 2030 в областта на защитата дружно с министъра на защитата. Това стана ясно след работен обяд с представители на американското и българско военно управление, на който участва и американският дипломат Херо Мустафа. Срещата беше, " с цел да даде ход на развиването на нашия 10-годишен Двустранен проект за защита дружно с министъра на защитата Красимир Каракачанов ", написа американското посолство в страницата си във Facebook.

 Алтън Биланд, шеф на Отдела за европейска политика, Централна и Южна Европа към кабинета на секретаря по защитата на Съединени американски щати в Департамента по защитата също се причисли към диалозите и ще взе участие в стратегическия разговор сред Съединени американски щати и България в сряда. Делегацията реализира единодушие по главните точки на българо-американската Пътна карта 2020-2030 година и бърз график за нейното осъществяване.

Пътната карта 2020-2030 година ще даде насоки на българското и американското управление в техните взаимни старания за по-нататъшно развиване на качествата на Българската войска посредством фокусиране на напъните за съдействие в региона на сигурността, изключително в областта на отбранителните институции, ситуационната картина на морското пространство, киберсигурността и модернизацията на въоръжените сили на Република България. Екипите по използване на тактиката изготвят за обзор план на Пътната карта през април, а военното управление има за цел да подпише дефинитивна версия в София през септември, прибавят от американското посолство..

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР