Посланието на управляващите е - “оставете ни да свършим важната

...
Посланието на управляващите е - “оставете ни да свършим важната
Коментари Харесай

Радан Кънев: Борисов си играе на окопна война срещу бъдещето

Посланието на ръководещите е - “оставете ни да свършим значимата работа”. Вицепремиерът Дончев даже разгласи, че се работи интензивно по народен проект за вложения по NextGenerationEU (планът на Европейски Съюз за възобновяване и модернизация). Това обръщение е стратегически неправилно, даже цинично. Това написа на страницата си във Facebook евродепутатът Радан Кънев.

Ако ГЕРБ/ОП/ДПС можеха да правят значимата работа, нямаше да се стигне до сегашната невиждана институционална рецесия. Ако 44 Народно събрание можеше да приема способени и честни "закони, 60% от жителите нямаше да желаят предварителни избори. Ако Борисов можеше да подсигурява господство на закона и независимост на медиите, нямаше да имаме основен прокурор, който да възпламени искрата на институционално напрежение и да се гаври със законността.

Преди всичко - в случай че ръководещите можеха да обезпечат национално единодушие към Национален оздравителен проект, нямаше да го работят на мрачно.

Стратегическият публичен интерес е таман противоположният:
1. Да се смъкна публичното напрежение с близка дата за избори.
2. Да се реализира базово единодушие сред главните политически сили за смяна в правораздаването.
3. Да се начертае обща тактика за икономическо възобновяване и рационализация, с която да се ангажира непартиен, народен ръб за вложения, ръководство на Зелената договорка, рационализация и промени, който да сплотява експертния капацитет на нацията.
4. Да се проведат почтени избори, след които Народното събрание, явно със мощно възобновен състав и ново доверие, да вземе нужните решения, в т.ч бюджет за 2021 и 4-годишна бюджетна стратегия за промени.
5. Да се излъчи кабинет, чийто състав да въплъщава националното предпочитание за бърза рационализация и разкъсване с корупцията. Кабинет, който да следва парламентарната воля и който да отразява възхода на новото потомство българи, тези, чиито възгледи за политика са несъвместими с корупцията и застоя.

Това е отговорност. И това ще е мъчно за всички политически партии - новите, които сме във напредък, и старите, които са в крах.

Другото не е отговорност, а окопна война против бъдещето и единството на нацията ", разяснява Кънев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР