Послание за приятелство, надежда и щастие без маски отправиха от

...
Послание за приятелство, надежда и щастие без маски отправиха от
Коментари Харесай

Рони Ромеро и Intelligent Music Project – концерт отвъд границите и възприятията

Послание за другарство, вяра и благополучие без маски насочиха от сцената на „ Sofia Live Club " фронтменът на световноизвестната група „ Рейнбоу " Рони Ромеро и неспиращият с изненадите план на доктор Милен Врабевски Intelligent Music Project.

Това беше първият от двата дълго чакани концерта на групата в София - на 18.09 и Бургас - на 19.09. В момента текат записите на идващия албум с име „ The Creation " - „ Съзидание ". Intelligent Music Project е музикалният план на доктор Милен Врабевски - създател на музиката и текстовете от всички пет албума на групата. През годините присъединяване в бандата взимат международни звезди като Саймън Филипс (Toto), Джоузеф Уилямс (Toto), Джон Пейн (ex-Asia), Карл Сентънс (Nazareth), Джон Лоутън (ex-Uriah Heep), Ричард Грисман (River Hounds) и други

Специално за БГНЕС бе обявено, че Ромеро ще бъде на българска земя още веднъж през януари или февруари и че следва огромно турне на групата през май 2021 година.

Освен гост-звездата от „ Рейнбоу ", на сцената имаше и звездно българско присъединяване в лицето на вокалиста на група „ Сигнал " Йордан Караджов, чиято ария „ Приказка ", основана взаимно с бандата, бе изпълнена за пръв път пред аудитория.

Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Ивайло Звездомиров, Иво Стефанов, Лина Никол и Самуел Ефтимов са надареното попълнение на Intelligent Music Project.

„ Очаквайте доста умна музика ", споделиха преди концерта момчетата на доктор Врабевски пред кореспондент на БГНЕС.

Това са песни от последните два албума на основателя и продуцент на групата, разкри виртуозът на китарата Бисер Иванов.

„ Винаги сме зареждали публиката с положително въодушевление ", сподели бас китаристът Ивайло Звездомиров и добави: „ Хубавото в тази група е, че атмосферата сред нас е повече от другарска ".

За нея в упования концерт своят принос има и Данчо Караджов, споделиха музикантите.

Самият той описа за общата си ария с групата, част от първия албум на Intelligent Music Project.

„ Песента „ Приказка " е кавър на Джон Лоутън, която в действителност е от първия албум на доктор Врабевски. Това е моят втори кавър на Джон Лоутън след „ Спри се ". Песента записахме по концепция на доктор Врабевски преди 8 години, а Ваня Щерева направи клипа. Преди месец екипът се свърза с мен и ме предложения да вземам участие в двата концерта в София и Бургас с тази ария. Веднага се съгласих, въпреки всичко това са убийствени музиканти ".

В последния концерт на бандата, излъчен онлайн онлайн по време на коронавирусните ограничавания, Боби Косатката беше връзката сред аудитория и сцена, анонсирайки в своя автентичен жанр частите. Сега вокалът показа, че се радва на връзката в групата и метода, по който тя предава своите страсти на почитателите.

„ Надявам се да съм някакъв тип проводник на това ", показа той.

Както и при предходния концерт, състоял се в Античния спектакъл в Пловдив, и снощният беше открит от Елена Розберг от Z-Rock.

„ Очаква ви бляскавост, многообразие и специфична гост-изненада ", сподели тя. „ Но зад всичко това стои една персона, от която ние, като общество, имаме потребност. Една персона - наставник, идеолог, визионер, надарен създател на музика и продуцент ".

Под овации от сцената приветства присъстващите самият основател на явлението Intelligent Music Project - доктор Милен Врабевски.

„ За мен е огромна отговорност да застана довечера пред вас, в тези нелеки времена ", сподели той. В типичния си харизматичен и остроумен жанр, „ бащата " на групата се обърна към аудиторията с обръщение: „ Вие сте тук довечера, с цел да разберете, че не си коства да ви убеждават, че нищо не зависи от вас. Напротив, енергийното ви поле сега потвърждава тъкмо противоположното. Затова дано да посветим този концерт на добротворчеството, на това - нелогичното, което наподобява неуместно и безразсъдно, което ни води към четвъртото измерение, за което доста постоянно не ни доближават рецепторите, само че което ни прави издигнати, одухотворени и ефикасни ".

Точно това, сподели създателят, ще съобщи и този концерт „ с универсалния език на музиката ". Това, съгласно него, е „ интерпретацията на сполучливия начин на живот на едно по-квалитетно равнище ".

Освен на Изток и на Запад, проектите на групата се уголемяват и още по-далече, показа доктор Врабевски, разкривайки, че сега се водят договаряния с Япония. С вярата след няколко месеца на същата тази сцена да бъде показан и шестия албум на групата, той даде начало на концерта.

И до момента в който изгарящите от неспокойствие скептично си шушукаха, че Рони евентуално ще се появи едвам в края му за малко, той направи тъкмо противоположното - скочи на сцената шеметно, заби крепко на мига и опустоши всичко в близост си. Защото - да, хората в страната ни са привикнали да получават по-малко от обещаното - само че не и от Intelligent Music Project.

Звучаха песните от последните два албума ( " Life Motion " и " Sorcery Inside " ), сред които " Granted ", " Love " и взривяващата " Light ". Звуча здрава жица, само че и лирична акустична китара. Невероятното соло на Бисер Иванов поведе всички в залата към едно друго измерение - в комбиниране с изключителната мултимедия, резултатът беше като изстрелване в галактическото пространство.

Победителят в X Factor за 2014 година Славин Славчев напомни за какво си завоюва прозвището „ новият Георги Станчев ", като потвърди, че с нищо не отстъпва на тогавашния реализатор на „ Душа-камбана ".

Стунджи пък потвърди, че с нищо не отстъпва на барабаниста, номиниран за „ Оскар " за осъществяването си в „ Камшичен удар ", като безусловно го издуха с палките си от пиедестала му.

А Данчо Караджов обра заслужени аплодисменти с „ Приказка ", като я извърши със пристрастеност и огън по този начин, както единствено той умее.

Истинската изненада обаче пристигна точно от гост-звездата на вечерта. Неподозирано той се оказа с необикновено възприятие за комизъм. След като сподели, че е научил единствено една дума на български и тя е „ айде " (с което, естествено, завоюва плевел смях), той се обърна към залата: „ Искам да знам - за какво сте тук? За да се радостните или с цел да изпиете по нещо. Или сте подготвени за рокендрол! " - на което получи бурни възгласи на екстаз. След това артистът показа, че обичаната му ария от албума " Life Motion " е " Every time " и остана изумен, че тя е обичана и на доста от почитателите. Те пяха дружно с него и шоуто доближи върха си.

Кулминацията обаче настъпи, когато легендата на „ Рейнбоу " показа на всички присъстващи музата на сърцето си, пристигнала от Румъния особено за концерта довечера. Пред притаилата мирис зала той показа:

„ Преди година осъзнах, че животът може да бъде по-лесен, в сравнение с си представяме. Стрес, проблеми, а в този момент и този вирус. Внезапно обаче аз се оказах необикновен късметлия да срещна човек, който промени живота ми. Тя е тук довечера, дойде преди малко и в неделя има рожден ден. Мисля, че тя заслужава всичко на света и едно от тези неща е да получи от всички прелестни хора в София опцията да изпеят дружно „ Честит Рожден Ден " за нея. В името на красивата й усмивка, на красивите й очи, гледащи ме с толкоз любов и разтапящи сърцето ми. "

На всички, присъстващи на този необикновен концерт, стана ясно, че това е новината на вечерта. Затова избухнаха бурно, когато тя се появи и двамата се впуснаха в нежни целувки под всеобщата ария за идния й празник.

За Рони задачата към екзалтираните посетители на „ Sofia Live Club " е изпълнена, сподели самият той. Тя е да вдъхнат вяра и доза благополучие - без маски.

И тъкмо това направиха Рони Ромеро и Intelligent Music Project довечера - прогониха мисълта за маски и вирусни закани, надскочиха стандартното, общоприетото - оттатък границите и усещанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР