Посланичката на САЩ в ООН - Ники Хейли, обяви, цитирана

...
Посланичката на САЩ в ООН - Ники Хейли, обяви, цитирана
Коментари Харесай

САЩ намаляват вноската си в ООН с $285 млн.

Посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации - Ники Хейли, разгласи, представена от Washington Examiner, че Вашингтон ще понижи през 2018 година с 285 млн. $ парите, които внася за бюджета на организацията. Washington Examiner напомня, че през фискалната 2016 година средствата за Организация на обединените нации са били 5,4 милиарда $.

Хейли дефинира мярката като „ историческо понижаване “, което ще способства за оправянето с казуса с „ раздутата администрация “ на организацията.
„ Неефективността и пренасищането на Организация на обединените нации са добре известни - акцентира Хейли. - Вече няма да позволим Организация на обединените нации да се възползва от щедростта на американския народ “.

Тя означи, че е „ удовлетворена " от резултата от договарянията по бюджета и добави: „ Можем да сме сигурни, че ще продължим да търсим способи за увеличение на успеваемостта на Организация на обединените нации, като в същото време пазиме ползите си ".

По-рано Хейли увери 193-членното Общо събрания на Организация на обединените нации, че ще бъдат подхванати стъпки по отношение на страните, които поддържаха необвързващата резолюция против решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

„ Съединени американски щати ще си спомнят този ден, в който бяха откроени в това заседание поради акт, с който упражнихме правото си на суверенна нация - акцентира Хейли преди гласуването предходната седмица. - Ще си спомним, когато още веднъж сме призовани да създадем най-големия принос към Организация на обединените нации и ще си спомним, когато страните ни призоват да плащаме повече и да използваме нашето въздействие в тяхна изгода ".

Общо 128 страни гласоподаваха в поддръжка на резолюцията, с която бе отхвърлено решението на администрацията на Тръмп. 9 страни гласоподаваха „ срещу ", 35 се въздържаха, а представители на 21 страни не се явиха за гласуването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР