Посланичката на италианската култура Лиуза Село ще гостува в Пловдив

...
Посланичката на италианската култура Лиуза Село ще гостува в Пловдив
Коментари Харесай

Златната флейта на Луиза Село свири за Съединението

Посланичката на италианската просвета Лиуза Село ще гостува в Пловдив на 5 септември в зала „ Съединение ” на Историческия музей. Тя гостува по покана на Община Пловдив. Концертът ще стартира в 18 часа. Флейтистката има концерти в целия свят. На 2 септември ще е в грузинския Батуми, на 6-и в София, на 8-и в румънския град Брашов, а на 22-ри ще е в залата на езерото Комо в Италия. Целия октомври италианката ще е в Япония.

Проф. Луиза Село ще свири в акомпанимент с пианистката Аурора Сабия. Тя работи с огромни концертиращи музиканти като Антон Никулеско и Карол Винсенс.

Луиза Село е и представител на културата на град Удине. Тя е президент на историческата асоциация „ Амичи делла Музика “. Според Нюйоркското „ Консърт Ривю ” Луиза Село е „ един от най-хубавите камерни музиканти на нашето време ”. Работила е с оркестъра на „ Театро но Скала ” в Милано под диригентството на Рикардо Мути. Редовно има майсторски класове в университетите на Кьолн, Москва, Мадрид, Загреб, Пекин и Буенос Айрес.

Италианската флейтистка към този момент е свирила в Пловдив един път. Това стана на 11 май предходната година в Дома на културата „ Борис Христов ”. Тогава на пиано й акомпанираше Бруно Канино.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР