Посланичката Джузепина Дзара откри международния форум ИСТОРИЯ И БЪДЕЩЕ –

...
Посланичката Джузепина Дзара откри международния форум ИСТОРИЯ И БЪДЕЩЕ –
Коментари Харесай

Международен форум „ИСТОРИЯ И БЪДЕЩЕ –недвижимо културно наследство и енергийна ефективност”

Посланичката Джузепина Дзара откри интернационалния конгрес „ ИСТОРИЯ И БЪДЕЩЕ – недвижимо културно завещание и енергийна успеваемост “, проведен от Конфиндустрия България в съдействие с Посолството на Италия в България и ИЧЕ – Агенция София, и с присъединяване на Агенция CasaClima от Болцано, Камара на архитектите в България – районна гилдия София-област и Камара на строителите в България.

Във форума, отдаден на опазването на недвижимото културно завещание и слагането му в новата и съвременна рамка на енергийната успеваемост, взеха присъединяване италиански и български специалисти в региона на опазването на недвижимото културно завещание, енергийната успеваемост на историческите здания и прилаганите материали и системи.

Агенция CasaClima показа за първи път план за енергийна успеваемост на постройката на Посолството на Италия в София, който беше особено квалифициран за случая, като типичен образец за възстановяване на една от най-красивите исторически здания в столицата.

В речта си Посланичката особено акцентира нуждата да се съсредоточим върху намаляването на потреблението на сила, като в същото време го съвместим със отбраната на историческата и художествената стойност на архитектурното ни завещание и неговото опазване във времето. В този смисъл Италия, имайки поради благосъстоянието на нейното културно и художествено завещание, съставлява интернационално приет модел с компании от първостепенно значение, които съчетавайки историческата и художествената сензитивност на Италия с отличаващата я креативност, оферират най-хубавите решения с най-модерните технологии.

Събитието беше съпроводено от изложбата „ История и изкуство “ на арх. Белин Моллов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР