Поскъпват някои от клиничните пътеки за лечение на деца. Това

...
Поскъпват някои от клиничните пътеки за лечение на деца. Това
Коментари Харесай

Здравната каса одобри анекса към договора с Българския лекарски съюз

Поскъпват някои от клиничните пътеки за лекуване на деца. Това е решено с анекса сред Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса, заяви Нова телевизия.

Допълнението към контракта сред двете организации е утвърдено от Касата. Предстои анексът да бъде подписан и от Българския лекарски съюз.

С решение на Надзорния съвет на НЗОК е признат и подписан анекс към Националния рамков контракт за 2018 година С него се покачват цените на някои клинични пътеки в региона на педиатрията, неонатологията, пулмологията и други

След като бъде подписан и от Българския лекарски съюз /БЛС/ документът ще бъде обнародван в Държавен вестник.

Припомняме, с цел да заплати по-високите цени на клиничните пътеки, с решение на Надзорния съвет от 27 май, НЗОК отблокира от запаса си 50 млн. лв..

Очаква се Управителният съвет на БЛС да разиска анекса в сряда и в случай че документът бъде утвърден, ще бъде подписан същия ден, оповестиха от съсловната организация.

Припомняме, на 12 май бе преподписан анекса на БЛС за Националния рамков контракт, който включва дейностите, заплащани от Касата.

На 27 декември 2018 година бе подписан Рамковия контракт за дейностите, които ще заплаща Касата за актуалната година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР