Поскъпващият ток за фирмите е мотив за започващата в София

...
Поскъпващият ток за фирмите е мотив за започващата в София
Коментари Харесай

Протест срещу скъпия ток блокира центъра на София

Поскъпващият ток за компаниите е претекст за започващата в София протестна проява, проведена от синдикални и работодателски организации. Те упорстват за незабавни ограничения, с които страната да компенсира бизнеса и потребителите от обществената сфера.
Още по темата
Движението е блокирано в по този начин наречения " Триъгълник на властта " - булевардите " Дондуков " и " Цар Освободител ", предава БНР.

Протестът, който към този момент събира голям брой недоволни протестиращи - притежатели на по-малки фамилни компании и по-големи предприятия, които към този момент заплащат двойно и тройно повече за ток, в сравнение с през същия интервал за предходната година.

Днес цената, на която се търгува електрическата енергия на свободния пазар, доближи нов връх - 480 лв. за мегаватчас и това визира освен бизнеса, само че и обществените структури като лечебни заведения, учебни заведения и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови потрес ще погълне 3 милиарда лв. и ще докара стопанската система до колапс.

" Търпението на хората е изчерпано. Ние желаеме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не желаят и не могат да заплащат двойни и тройни сметки, тъй като идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд ", предизвести Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Протестиращите са подготвили пакет от незабавни и неотложни ограничения, които ще предложат на държавното управление за преодоляването на ценовата рецесия в енергетиката.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР