Поскъпването в Крим, корупцията, нашествието на ръководни кадри, натрапени отгоре

...
Поскъпването в Крим, корупцията, нашествието на ръководни кадри, натрапени отгоре
Коментари Харесай

Проблеми за хората в Крим след анексията на полуострова от Русия

Поскъпването в Крим, корупцията, нашествието на управителни фрагменти, натрапени " от горната страна " и спадът в виталния стандарт тревожат жителите на полуострова, анексиран през 2014 година от Русия. Това сочи разбор на Владимир Мукомел от Института по социология към Руската академия на науките, извадки от който помества " Ведомости ", представен от Би Би Си и Българска телеграфна агенция.

Данните демонстрират, че от съветската анексия са спечелили основно пенсионерите, заетите в бюджетни бранш и държавните чиновници, чиито приходи значително са нарастнали.

Но ситуацията на трудещите се в други сфери по-скоро се е влошило. Цените в Крим и Севастопол - двата нови субекта на Руската федерация, са нараствали по-бързо от междинното за страната, изпреварвайки растежа на заплатите и приходите въобще.

Хората се нервират от това, че държавните служители уголемяват сферите, които управляват, и въздействат на бизнеса. Според кримчани, до момента в който полуостровът е бил в Украйна, страната не е упражнявала подобен напън.

Същевременно корупция души дребния бизнес в района. Анкетиран локален гражданин декларира: " В Украйна също имаше развита корупция, само че ония вземаха някак по-малко сякаш... даваха ти опция да работиш, да създаваш собствен бизнес ".

Руската администрация съгласно кримчани повече се заяжда и изисква цялостен куп ненужни документи. Недоволство буди и напорът на служители извън, които пречат на локалния бизнес.

Оптимизмът на локалните спада и поради компликациите, свързани да вземем за пример с активността на банките и мобилните връзки. Младежите от Крим са принудени да се преориентират от украински към съветски висши образователни заведения, а съветските стипендии са по-малки от украинските.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР