Поскъпването на цената на газа ще се усети в сметките

...
Поскъпването на цената на газа ще се усети в сметките
Коментари Харесай

Поскъпването на газа ще усетим в сметките за октомври

Поскъпването на цената на газа ще се усети в сметките ни още от 1 октомври. Може да чакаме и нови „ ценови плесници " и то още от началото на идната година. Това мнение изрази енергийният специалист Васко Начев.

Със сигурност може да чакаме още ценови плесници, за съжалениe. И това ще се случи още на 1 януари, съобщи Начев в Нова телевизия „ Здравей, България ". Той напомни, че компонентата газ заема към 70% от ценообразуването на топлоенергия. Полезен ход обаче нямало.

В блатото са 2 големи камъка. Към тях са вързани на единия Топлоелектрическа централа „ Марица изток ", на другия- „ Топлофикация София ". Вчера госпожа Фандъкова сподели, че ще й хвърли едно фино въженце, с цел да предотврати потъването. Това няма по какъв начин потребителите да го усетят, тъй като не може с палеативни ограничения да се реши съществено този въпрос. Това е световно сбъркана политика за нефта и газа, сподели Начев. Той уточни като неверна стъпка на немския канцлер Ангела Меркел оповестените й планове към 2040 страната да не употребява газ. Друг неверен ход било изказването на шефа на ЕЦБ, че институцията към този момент няма да дава пари в посока газ. Този отрасъл изисква доста капиталовложения. При такива изказване си давате сметка по какъв начин се дърпат вложителите, съобщи Начев.

Системата обаче не би могла да понесе, в случай че всички преминат на отопление с климатик.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР