Поскъпването на промишления засегна и студентите, които живеят в общежития.

...
Поскъпването на промишления засегна и студентите, които живеят в общежития.
Коментари Харесай

Сметка за ток в стая на студентско общежитие - над 460 лв.

Поскъпването на промишления засегна и студентите, които живеят в общежития. Така за януари студенти от са получили за от 153,9 лева на човек.

Като се умножи по три, колкото са жителите на въпросната стая, сметката набъбва до 461,7 лева месечен разход на помещение в студентското общежитие. Случаят не е единствен като този месец сметки за от към и над 300 лева на стая са постоянно срещано събитие, споделят от студентския съвет.
свързани новини6725на 22.10.2016
Причина за високите стойности на фактурите е фактът, че студентските общежития се третират като небитови консуматори на електрическа енергия и студентите употребяват на същата цена като бизнеса.

Пред Българска национална телевизия ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев съобщи, че към този момент са контрактувани ограничения за обезщетения с министерството на образованието и министерството на енергетиката.

Студентите ще получат същите обезщетения за скъпия като бизнеса за декември и януари.

Сега кандидат-висшистите ще би трябвало да платят високите си сметки, а идващият месец фактурите им ще бъдат доста по-ниски, тъй като в тях ще се приспаднат сумите от обезщетенията за два месеца.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР