Поскъпване с малко над 15% на природния газ от септември

...
Поскъпване с малко над 15% на природния газ от септември
Коментари Харесай

По-скъп природен газ с над 15% от септември, прогнозира Булгаргаз

Поскъпване с малко над 15% на природния газ от септември предвижда „ Булгаргаз “. В съпоставяне с одобрената за м. август 2020 година цена (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), препоръчаната от " Булгаргаз " ЕАД за одобряване от КЕВР цена на природния газ за м. септември 2020 година е по-висока с 15,21 % или с 2,84 лева / MWh., заяви компанията.
Увеличението се дължи на нарасналите с над 45% спотови цени на европейските газови пазари за интервала 1 - 10 август 2020 година, спрямо цените за м. юли 2020 година, обясниха от сдружението и подчертаха, че спотовият съставен елемент е част от формулата, по която се образува доставната цена на природния газ.
С към 2% повишаване на природния газ се обрисува и през октомври, излиза наяве от прогнозите на " Булгаргаз ". Дружеството уведоми клиентите си, че прогнозната цена на природния газ за м.октомври на 2020 година е 21,91 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с препоръчаната за одобряване от КЕВР цена за м. септември на 2020 година (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), прогнозната цена за м. октомври на 2020 година е по-висока с 0,40 лева./MWh или с 1,86%. 
Като учредения за нарастването, от " Булгаргаз " показват предстоящите по-високи спотови цени на европейските газови пазари, спрямо ценообразуващите за м. септември, които са част формулата, по която се образува доставната цена на природния газ.
От сдружението означават, че прогнозната цена регистрира въздействието на ценообразуващите фактори към 10.08.2020 година и не е дефинитивна. 
Окончателното си предложение за октомврийската цена “Булгаргаз “ ще внесе за одобряване в КЕВР на 10 септември 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР