Поскъпване на всички стоки, произвеждани в Китай, прогнозира пред в

...
Поскъпване на всички стоки, произвеждани в Китай, прогнозира пред в
Коментари Харесай

Стефан Наги: Ще има поскъпване на всички стоки, произвеждани в Китай

Поскъпване на всички артикули, създавани в Китай, предвижда пред в изявление за " Събота 150 " Стефан Наги от основания в Токио Международен Християнски университет. Експертът по китайска стопанска система е безапелационен, че скоро комерсиалният спор няма да бъде преустановен, а това ще нанесе удар по потребителите в целия свят:

" В момента Китай е центърът на международната индустриална мрежа. Много артикули се внасят в страната, там се влагат в избрани крайни артикули и те се изнасят назад в чужбина. Всяка нова наложена цена, оскъпява тези артикули. Това значи, че потребителите или ще спрат да купуват тези артикули, или най-малко ще купуват по-малки количества от тези артикули. Тук идва и идната последица - китайската стопанска система ще стартира да се забавя. Китай обаче от най-малко 20 - 25 години образува голяма част от международната стопанска система и това значи, че в случай че стартира да забавя растежа си, това ще се отрази на доста страни, които са мощно подвластни от нея - да вземем за пример - Южна Корея и Австралия. Те ще бъдат първите, които ще пострадат, тъй като Китай няма да употребява толкоз доста от техните запаси. Следващият резултат ще бъде върху Япония, която е доста огромен търговски сътрудник на Китай. Няма да закъснее и резултатът върху западните страни. Така че комерсиалната война сред Съединените щати и Китай е предизвикателство за целия свят и сигурно ще има резултат в световен мащаб. "

Наги е безапелационен, че комерсиалният спор сред Съединените щати и Китай ще има доста по-сериозни последствия за всички консуматори от напрежението сред Брюксел и Вашингтон по същия въпрос.

" Размяната на търговски мита от страна на Съединените щати и Китай евентуално ще продължи, а това ще удари крайните консуматори, тъй като стоките, с които са привикнали, ще нарастнат. Това ще се отрази и на тези служащи, които актуалната администрация във Вашингтон желае да отбрани ", сподели още той.

Търговското напрежение сред Съединените щати и Китай тази седмица ескалира с нова мощ, откакто стана ясно, че Вашингтон може да наложи нови мита за китайски артикули на стойност 200 милиарда $, в случай че Пекин предприеме същите дейности, само че за американски артикули за 50 милиарда. Така президентът Тръмп чака Китай да бъде поощрен да отвори пазара си за артикули от Съединените щати, разгласи Белият дом. На собствен ред Китай упрекна Тръмп в изнудване и съобщи, че ще предприеме ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати изпълнят проектите си. От нощес комерсиалната война сред Европейския съюз и Вашингтон също е в нова фаза, откакто влязоха в действие ответните ограничения на Брюксел, а Тръмп заплаши да вкара 20 % мита върху европейския импорт на коли. Повечето анализатори са безапелационни, че международната стопанска система ще пострада най-вече от спора сред Вашингон и Пекин.

В от изявлението на Марта Младенова със Стефан Наги можете да чуете разбор на този аспект от комерсиалния спор. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР