Поскъпване на парното у нас от юли обсъжда днес Комисията

...
Поскъпване на парното у нас от юли обсъжда днес Комисията
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда спорното поскъпване на парното

Поскъпване на парното у нас от юли разисква през днешния ден Комисията за енергийно и водно контролиране.

Значителна смяна на цената е планувана за най-голямата топлофикация в страната - в столицата - повече от 22%. За Бургас, Враца и Разград предвижданото нарастване е над 15 на 100, а за Велико Търново – близо 9%.
Нови цени на парното: Експерти и страна с спорни отзиви за повишаването от първи юли Утре регулаторът ще разиска годишните цени на топлоенергията. Оказва се, че те са по-високи от в този момент настоящите
Има и топлинни сдружения, при които се планува поевтиняване – измежду тях са да вземем за пример топлофикациите в Русе и Габрово, както и в Пловдив.

Обяснението на КЕВР за по-високите цени при рекордно ниската цена на главното гориво на тецовете (природния газ) са прогнози за повишаване по време на отоплителния сезон. Премиерът Борисов дефинира дейностите н а регулатора като „ нелепости “ и се закани да направи кадрови промени.
Борисов: КЕВР прави нелепости, ще обсъдим промяна И без мандатът на управлението изтича, съобщи в Габрово министър председателят във връзка желаното нарастване на цената на топлото
Промяна ще има и при цените на тока въпреки и алегорични. За клиентите на ЧЕЗ се чака понижение с под половин %, а за „ Енерго-про “ с към 2%. Клиентите на ЕВН ще усетят 0,15 на 100 нарастване от юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР