Поскъпва питейната вода в града с най-евтина вода досега -

...
Поскъпва питейната вода в града с най-евтина вода досега -
Коментари Харесай

Поскъпва водата в града, където досега бе най-евтина - Сапарева баня

Поскъпва питейната вода в града с най-евтина вода до момента - Сапарева баня. От 55 на 84 стотинки с Данък добавена стойност ще заплащат жителите на кюстендилското градче с водно име за кубик питейна вода, осведоми БНР.

Новите цени влизат в действие от 1 март т.г., оповестиха от общината. Предложението, гласувано от общинския съвет за нарастването отпреди Нова година, към този момент е одобрено от Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Поскъпването визира и минералната вода в курорта - от 1 лев за кубик, както беше до момента, става за 1,30 лв. за кубик.

Увеличението на цената за доставка на питейна вода станало неизбежно, съобщи кметът на общината Калин Гелев. Той чака локалното ВиК да си поддържа и мрежата, да отстранява повредите.

Увеличава се броят на издадените разрешителни за минерална вода. " Към момента са девет. Имаме на последната сесия още две издадени разрешителни. И най-голямата част на дебита, дадохме 2 литра на огромния балнеоложки комплекс, който се планува на мястото на някогашните здания на " Почивно дело и курортно лекуване ". Другите ползватели, нулите дето са пуснати, са в границите на 0/100 до 0/180 или 0/200 мл ", посочи кметът Калин Гелев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР