Поскъпва питейната вода в града с най-евтина вода досега -

...
Поскъпва питейната вода в града с най-евтина вода досега -
Коментари Харесай

Поскъпва водата в града, където досега бе най-евтина - Сапарева баня

Поскъпва питейната вода в града с най-евтина вода до момента - Сапарева баня. От 55 на 84 стотинки с Данък добавена стойност ще заплащат жителите на кюстендилското градче с водно име за кубик питейна вода, осведоми БНР.

Новите цени влизат в действие от 1 март т.г. , оповестиха от общината. Предложението, гласувано от общинския съвет за нарастването отпреди Нова година, към този момент е одобрено от Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Поскъпването визира и минералната вода в курорта - от 1 лев за кубик, както беше до момента, става за 1,30 лв. за кубик .

Увеличението на цената за доставка на питейна вода станало неизбежно, съобщи кметът на общината Калин Гелев. Той чака локалното ВиК да си поддържа и мрежата, да отстранява повредите .
 Най-скъпа ще е водата в Шумен
Най-скъпа ще е водата в Шумен

Нови по-високи цени на водата за 27 ВиК сдружения утвърди КЕВР

Увеличава се броят на издадените разрешителни за минерална вода . " Към момента са девет. Имаме на последната сесия още две издадени разрешителни. И най-голямата част на дебита, дадохме 2 литра на огромния балнеоложки комплекс , който се планува на мястото на някогашните здания на " Почивно дело и курортно лекуване ". Другите ползватели, нулите дето са пуснати, са в границите на 0/100 до 0/180 или 0/200 мл ", посочи кметът Калин Гелев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР