поскъпва от 1 февруари с 12,85%. Това става ясно от

...
поскъпва от 1 февруари с 12,85%. Това става ясно от
Коментари Харесай

12,85 на сто по-скъп газ от февруари, парното без промяна

поскъпва от 1 февруари с 12,85%. Това излиза наяве от решението на Комисията за енергийно и водно контролиране на закрито съвещание от през днешния ден следобяд. Прогнозата, която се обсъждаше на онлайн съвещанието за цената на 27 януари беше за нарастване със 7,4 на 100. Така от през днешния ден газът ще коства 30,39 лева за мегаватчас, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, написа.
Предложението на " Булгаргаз ", както и цената, обсъждана в КЕВР, беше 28,92 лева Оставаше обаче изискването в деня, в който влиза цената в действие, " Булгаргаз " да направи корекции за последните дни на януари, което и стана. В известието на КЕВР се споделя, че в обновената цена е отразена постъпилата информация за пазарните показатели на европейските газови хъбове за януари 2021 година, за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари на Европейската централна банка за същия интервал, както и осреднените цени към 31.01.2021 година на различните на природния газ, горива: мазут със наличие на сяра 1% и газьол със наличие на сяра 0,1%. За януари цената на природния газ беше в 26,93 лева за мвтч.
 Ще отдалечи ли Турски поток България от свободния свят? Ще отдалечи ли " Турски поток " България от свободния свят?
Огромните тръби, които се простират през България, на пръв взор наподобяват положителни. Провирайки се като земен червей както под почвата, т...
Поскъпването на газа през февруари е вследствие на повишените цени на синьото гориво на европейските спотови пазари. За интервала 1.12.2020-27.01.2021 година те са се нараснали с 45% вследствие на високото търсене. Това беше декларирано и на откритото съвещание от изпълнителния шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов. Той посочи, че цените за българските консуматори ще бъдат с 15-20 на 100 по-ниски от равнищата на газовите хъбове в Западна Европа, защото публичният снабдител ще предлага количества от газовото вместилище в Чирен, количества по контракта за доставки с ООО " Газпром экспорт " и по контракта за доставка на азерски газ. Цената на парното няма да се трансформира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР