Пощенският концерн Дойче Пост“ е събирал данните на своите клиенти

...
Пощенският концерн Дойче Пост“ е събирал данните на своите клиенти
Коментари Харесай

Концернът “Дойче Пост” е продавал личните данни на граждани на партията на Меркел

Пощенският тръст „ Дойче Пост “ е събирал данните на своите клиенти и ги е предложил на политическите партии да ги употребяват по време на предизборната конкуренция през 2017 година, оповестява „ Билд “. По данни на изданието продажбата се е осъществявала от 2005 година посредством дъщерната компания на концерна „ Дойче Пост Директ “.

През 2017 година част от информацията за клиентите за разбор на политическите желания са купили Християндемократическият съюз на Ангела Меркел и Партията на Свободните демократи. Двете политически сили потвърдиха, че са купували данни, а от „ Дойче Пост “ подчертаха, че не са предавали лична информация, по-конкретно адреси, и са спазвали настоящото законодателство.

В същото време данните съдържат такива сведения, като пол, обучение, покупателна дарба, възраст, дали сте притежател на жилище или кола. По-рано към компанията Facebook избухна скандал поради потреблението на персоналните данни на милиони консуматори от английската компания „ Кеймбридж Аналитика “. Тя е съумяла да събере данните за над 50 милиона консуматори на Facebook, с цел да създаде логаритъм за политическите желания на гласоподавателите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР