Пощенските служители прекратяват гладната си стачка.Постигнато е съгласие след разговори

...
Пощенските служители прекратяват гладната си стачка.Постигнато е съгласие след разговори
Коментари Харесай

Пощенските служители прекратиха гладната стачка

Пощенските чиновници приключват гладната си стачка.

Постигнато е единодушие след диалози с управлението на " Български пощи ", профсъюз " Защита " и намесата на омбудсмана Мая Маналова.

Ръководството на " Български пощи " е удостоверило уговорката си да изплаща ваучери и в допълнение заплащане за трудов стаж и професионален опит в контрактуваните размери.
Всички други зародили въпроси ще се разискват в градивен разговор.

Припомняме, на 30 юли Златка Младенова стартира гладна стачка поради забавено погашение на ваучери и пари за клас прослужено време, неприятни условия на труд, пространства, в които температурата е висока, липса на работно облекло и други На 8 август към нея си причислиха още 10 чиновници на " Български пощи ".

Вчера от КНСБ показаха угриженост за здравословното положение на своите сътрудници и изрази подготвеност да им обезпечи експерти по здравна грижа в идващите дни. Синдикатът обаче не поддържа самата стачка и съгласно него не са ясни аргументите за нея към днешна дата.

Проблемите на Дружеството са известни от дълго време и са в основата на днешното положение както във връзка с активността, по този начин и във връзка с трудовия и обществен статус на служащите и чиновниците. Според КНСБ профсъюз " Защита " се пробва да нагнетява напрежение, с цел да извоюва повече чиновници измежду служащите.

Мая Манолова се е заела да предложи на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията смяна на периода за погашение на обезщетения за чистите разноски, които произтичат от отговорности на " Български пощи " за даване на универсалната пощенска услуга от 1 януари 2020 година на 1 януари 2019 година Предложеният от омбудсмана текст е към плана на ЗИД за пощенските услуги, качен за публично разискване на уеб страницата на отрасловото министерство. Освен това, за възстановяване финансовото положение на компанията, Манолова ще предложи на всички държавни институции да употребяват услугите на " Български пощи " ЕАД. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР